Založ si blog

Hnedý smer, alebo ako sa Fico, Kotlebom chce stať.

 

Dnes si svet pripomína 71 výročie víťazstva pri Stalingrade, ktoré odštartovalo definitívnu porážku nacizmu. No zdá sa, že toto víťazstvo nebolo až tak definitívne. Na Ukrajine pokračuje malá občianska vojna v ktorej bojujú aj pohrobkovia Banderovcov. V pobaltských štátoch, ktoré sú súčasťou EÚ sa každý rok konajú masové pochody pod zástavami s hákovým krížom. V Maďarsku a Grécku sú v parlamente fašisti a svet sa na to len opäť nečinne prizerá.

 Novodobí Chamberlainovia a Daladierovia v rámci ochrany falošnej demokracie nepriamo podporujú nárast neonacizmu.“ Naše Slovensko“ nie je výnimkou. Za dvadsať rokov pomaly, ale isto ovládli ulice slovenských miest neonacisti. Vládne garnitúry sa na to len nečinne prizerajú. A tak sme sa dočkali, že na miesto župana BBSK bol zvolený človek, ktorého názory sú tak extrémistické, že sa nemôže vyjadriť na tému holokaust.  Toto víťazstvo je však len začiatkom konca demokracie a ochrany ľudských práv na Slovensku. Prečo si dovolím napísať takúto radikálnu myšlienku? Nuž, súčasná politická situácia na Slovensku tento trend jasne naznačuje. Vládny Smer, ktorý sa neoprávnene, ale hrdo pýši prívlastkom sociálna demokracia totiž v poslednom týždni  nám všetkým ukázal, akým „Smerom“ sa bude jeho politika uberať. Opäť sa rozbúrila slovenská politická scéna prípadom z Moldavy nad Bodvou. Minister vnútra namiesto odpovedí na otázky novinárov na nich zlostne štekal svoje neomylné pravdy. Minister vnútra bez problémov sa vyjadril, „snáď nebudete dávať na jednu úroveň týchto ľudí a policajtov, to ma uráža.“ Pán minister je očividne presvedčený, že Rómovia z Moldavy nad Bodvou  a policajti nie sú rovnocennými občanmi. Opäť sa tu núka ideológia o nadľuďoch a podľuďoch? Ako inak si možno tieto slová vysvetliť?

Celá vláda a poslanci vládneho Smeru nemôžu prísť na meno ombudsmanke, ktorá si dovolí nastoľovať otázky, ktorá si dovolí nesúhlasiť s vládnym stanoviskom k tomuto prípadu. Načo nejaké vyšetrovanie, veď všetci „Smeráci“ v tom majú jasno a nejaká ochrankyňa ľudských práv im do toho nemá čo „kecať“. Predseda parlamentu Pavol Paška to ombudsmanke Dubovcovej chce poriadne spočítať a exemplárne ju potrestať. A tak opäť bohorovne jej odkáže, že ju presťahuje na východ Slovenska, aby si vyskúšala žiť s neprispôsobivými cigánmi. Pán Paška bez zaváhania označí všetkých Rómov na východe za neprispôsobivých. Smer sa verejne vyjadruje o potrestaní nezávislého vyšetrovania ombudsmanky jej presťahovaním. Poslanec Smeru Muňko, ktorý je „pre istotu“ aj šéfom Sociálnej Poisťovne zašiel ešte ďalej a verejne ukázal, aký má názor na Rómov. Kolektívna vina je pre pána Muňka asi súčasť jeho politiky, tak prirodzene, ako kumulovanie funkcií, ktoré asi nikomu nevadí a je úplne v súlade morálkou. Tento „eticky čistučký“ politik svet obohatil svojimi geniálnymi úvahami. Vraj ak sa siahne na Róma hneď sa skúma či neboli porušené ľudské práva a pritom Rómov je stále viac a viac a kto ustráži ich kriminalitu, ak policajti ich nebudú môcť mlátiť hlava nehlava. 

Smer zdá sa interne prijal akési „poučenie z krízového vývoja“ a po škandalóznej prehre  Maňku s Kotlebom si uvedomil, že miera anticiganizmu je na Slovensku tak vysoká, že nemôže touto voličskou skupinou pohrdnúť.

Smer, ktorý mnohí mylne označujú za červený sa stáva hnedým. V snahe získať voliča neváhajú v takzvanej rómskej téme, ktorá vyniesla Kotlebu do županského úradu použiť akékoľvek zbrane. Premiér Fico, ktorý sa chce silou mocou stať prezidentom, aby pozbieral všetky možné politické trofeje sa veľmi začína svojou rétorikou podobať Kotlebovi a jeho holohlavým chlapcom. A tak tu máme situáciu, kedy sa Fico chce stať Kotlebom, aby mohol zasadnúť na hrad. No Smer a jeho predseda aj napriek tomu, že sú členmi socialistickej internacionály radi kolaborujú s politikmi, ktorým spod drahého obleku trčí gardistická košeľa. Nezabudli sme na koalíciu so Slotovou SNS, za ktorú Smer zožal kritiku európskych socialistov, ktorí mu pozastavili členstvo v internacionále. Za súčasnú politiku Smeru by mala byť táto strana okamžite z internacionály vylúčená. Smer už dávno nie je sociálnou demokraciou a ľavicou. Ich súčasná politika skôr, ako sociálnych demokratov pripomína národných socialistov!!!

Politická korektnosť sa už dávno nenosí. A tak namiesto riešení prídu na rad silné slová, neschopných politikov.

Nefungujúce živoriace zdravotníctvo, školstvo, vysoká nezamestnanosť, hladové mzdy robotníkov, rozkrádanie majetku, rozdávanie lukratívnych postov na straníckom princípe to všetko sa dá zakryť, ak nájdete niekoho koho nespokojný volič bude nenávidieť viac, ako politikov. A tak Rómovia a každý kto je iný a teda nevyhovuje správnym „národovcom“, čelí najväčšiemu nebezpečenstvu od skončenia druhej svetovej vojny. Zdá sa, že v tejto krajine sa už nenájde žiadna politická sila, ktorá by sa postavila proti silnejúcej generálnej nenávisti voči Rómom ako celku. Za riešenia sa považuje iba represia a ešte väčší sociálny a ekonomický útlak, ktorý len zvyšuje mieru sociálno – patologických javov v marginalizovaných rómskych komunitách. Veľká časť majority ak ide o Rómov súhlasí s názormi neonacistov, ktorí získavajú na sile a nadobúdajú pocit neohrozenosti. Prípad z Nitry je len špičkou ľadovca, takáto situácia je vo väčšine miest na Slovensku.

Zdá sa, že pomaly ale isto „Smerujeme“ ku katastrofe, ktorá bude oveľa horšia než je napríklad súčasná situácia na Ukrajine.

 

 

Braňo Oláh.

 

 

Dohryzení potkanmi, pijúc vodu z potoka, hor sa k svetlým zajtrajškom

30.07.2022

Na Slovensko konečne dorazil dážď a tak skončilo jedno z najhorších období sucha, aké sme zažili. Táto správa určite okrem všetkých ostatných špeciálne musela potešiť obyvateľov Richnavy, ktorí v čase najväčších horúčav boli odkázaní na prídel vody 2l na osobu a deň. Neviem, ktorý génius vypočítal, že dva litre vody v čase horúčav postačia pre osobu [...]

Skutok sa stal!

03.05.2020

Svet sa zmieta v „korona“ kríze, ľudia majú strach o svojich blízkych o tých najslabších, seniorov a chorých, no možno ešte viac majú obavy o svoju prácu a živobytie. V tomto šialenom období strachu a neistoty naša spoločnosť zaregistrovala výskyt COVID 19 v marginalizovaných rómskych komunitách. Vláda veľmi rýchlo a rázne začala tento problém riešiť [...]

Cigánsky teror vo Važci? ??

19.12.2019

Je tesne pred Vianocami a ja sedím nad compom a vidím tú kampaň v médiách o prípade, ktorý sa odohral vo Važci 11.12.2019, kedy skupina miestnych Rómov z osady napadla človeka, bez zjavného dôvodu a dopustila sa na ňom násilia. Toľko správa z médií, ktorú celé Slovensko prijalo ako fakt, ktorý dosvedčuje, že Rómovia nerobia nič iné len napádajú slušných [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 301226x
Priemerná čítanosť článkov: 6025x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy