Založ si blog

Keď zmizne aj posledný „cigáň“. . .

Dnes som zistil, že odkladanie toho čo má človek urobiť na neskôr je vraj choroba… A tak napriek mojej chorobe si sadám za svoje PC a chcem sa s vami podeliť o správu, ktorá všetkým roduverným Slovákom rapídne zlepší život. Najpopulárnejšia TV so šľachtickým titulom nám oznámila, že nebyť Rómov tak je Slovensko bohatá krajina. Vraj keby nebolo „cigáňov“ zámerne nebudem používať označenie Róm, pretože „správnym“ Slovákom to dvíha žlč… HDP by sa zvýšilo o 8% až 11%. Čo asi tak napadne priemerného Slováka, ak sa v TV dozvie, že keby nebolo tých  „sk….ch cigošov“ nemusel som dnes byť nezamestnaný, alebo drieť za minimálnu mzdu. Nemali by ste zlosť? No ja teda áno… Dobre vieme v čom je problém, samozrejme v „cigáňoch“. Tak teda teraz čo s tým? Náš staronový premiér R. Fico prišiel  medzi študentov a posťažoval si, že „cigánsku otázku“ nemôže dobre vyriešiť lebo zlá EU mu zakazuje oklieštiť ľudské práva Rómov. No hanba, fúúúj zlá EU… No a keďže jeho geniálne riešenie hnusný Západ neschválil, médiá priniesli správu vraj Fico nevie recept na Rómov. Možno by tento problém vedeli vyriešiť kotlebovci, ktorí vraj podľa skvejúceho sa nápisu nad Banskou Bystricou jedia „cigáňov“. Neviem, ale podľa mňa by ich oni skôr, ako na cibuľke, pripravili v plyne, recept s Zyklonom B dobre poznajú…

Mnohí Slováci verejne, ale bezpečne pod skrytou anonymitou internetu volajú po likvidovaní „cigánskych parazitov“, poviete si zopár neofašistov. Kdeže, takéto názory má drvivá väčšina Slovákov. Muži, ženy, puberťáci, deti, všetci  bez rozdielu veku, vzdelania či regiónu svorne nenávidia „cigáňov“ a volajú po ráznych riešeniach. Nespokojní s vlastnými pobabranými životmi potrebujú vinníka. Svoju frustráciu si musia na niekom vyliať. Médiá spolu s politikmi im radi predhodia obeť a kto iný by na to poslúžil lepšie ako „cigáni“? Prečo? Nuž, ľudia by mohli začať premýšľať a pýtať sa, kto je zodpovedný za nefungujúce školstvo, zdravotníctvo, nezamestnanosť atď. A to by bolo pre politikov životu nebezpečné. Veď, čo keby hlúpe stádo prišlo na to, že za ich problémy môžu tí, ktorí tvoria zákony a riadia životy svojich občanov a štátu? Takú katastrofu predsa nemôžu pripustiť. A tak médiá na politickú a teda aj spoločenskú objednávku, každý deň s radosťou, ako TOP správy dňa prinášajú kriminálne prípady a vždy nezabudnú zdôrazniť, že páchateľom bol Róm. Ku správe, keď nie inak aspoň v pozadí pustia pár ilustračných záberov niekde z osady, kde uvidia špinu a zaostalých špinavých a nevzdelaných „cigáňov“. No a nespokojní Slováci im to samozrejme zhltnú aj s navijakom a hromžia oprávneným hnevom. Samozrejme, že nejde o žiadny rasizmus, veď povedia iba pravdu. No, ak je to tak, prečo sa potom nikde v správach neobjaví, že ten a ten kriminálny čin spáchal Maďar, Rusín či príslušník inej menšiny žijúcej na Slovensku? Pýtam sa, čo má spoločné národnosť či etnicita páchateľa so samotným kriminálnym činom? Keby Krásnu Hôrku zapálili slovenské deti bolo by to OK? Keby vraždu, lúpež, alebo iný zločin spáchal Slovák bolo by to iné, ako keď to spácha Róm? Podľa logiky made in Slovakia, asi áno. Samozrejme, že každý kriminálny čin, ktorý spácha „cigáň“ sa v rámci spravodlivého uplatňovania zákona kolektívnej viny pripíše celému národu. Nuž, ale podľa tejto logiky by som mohol o Slovákoch povedať, že sú mafiáni, tunelári, kanibali, masoví vrahovia, pedofili a mohol by som pokračovať…

Prečo tak nerobím? Pretože nie som hlúpy rasista. Táto krajina resp. spoločnosť sa radikalizuje a kolektívna nenávisť voči Rómom dosahuje obludné rozmery. Namiesto vecných riešení extrémnej chudoby a sociálneho vylúčenia sa ľuďom radšej tak ako vždy ponúkne nenávisť. Vraj riešenia neexistujú… to je však megahlúposť, ktorá sa nekonečným opakovaním pre mnohých stala svätou pravdou. Pritom riešenia sú jednoduché:

1. Všeobecná pracovná povinnosť. Kto nepracuje nech neje!!! No každému treba ponúknuť prácu. Aj nevzdelaný človek môže robiť v poľnohospodárstve, pomocné práce v stavebníctve atď. Toto opatrenie by z poberateľov dávok urobilo prispievateľov do štátneho rozpočtu a platcov odvodov.

2. Zaviesť povinnú školskú dochádzku až do ukončenia minimálne učňovského vzdelania. Takto by skončilo produkovanie nevzdelaných generácii z ktorých sa logicky stávajú ľudia celoživotne závislí na sociálnych dávkach.

3. Postupným skultúrňovaním životného prostredia v marginalizovaných rómskych komunitách a osvetou (cirkev + terénny a komunitní sociálny pracovníci) zmeniť samotnú komunitu. Či sa nám to páči, alebo nie, prostredie vytvára človeka!!!

To je len pár opatrení, ktoré by veľmi rýchlo vyriešili takzvanú „cigánsku otázku.“ Lenže je oveľa ľahšie a hlavne lacnejšie rozsievať nenávisť a všetku vinu za nefungujúcu spoločnosť resp. štát a systém zvaliť na „cigáňov“. A tak aj naďalej sa bude drvivá väčšina Slovákov rozplývať nad snom o šťastnej budúcnosti bez „cigáňov“, kedy sa bude všetkým „bielym spravodlivým roduverným Slovákom“ žiť ako v raji. Tento sen však logicky zrodí nové koncentračné tábory a plynové komory. Pýtam sa celej spoločnosti. Toto chcete????

 

 

 

 

Braňo Oláh.

Dohryzení potkanmi, pijúc vodu z potoka, hor sa k svetlým zajtrajškom

30.07.2022

Na Slovensko konečne dorazil dážď a tak skončilo jedno z najhorších období sucha, aké sme zažili. Táto správa určite okrem všetkých ostatných špeciálne musela potešiť obyvateľov Richnavy, ktorí v čase najväčších horúčav boli odkázaní na prídel vody 2l na osobu a deň. Neviem, ktorý génius vypočítal, že dva litre vody v čase horúčav postačia pre osobu [...]

Skutok sa stal!

03.05.2020

Svet sa zmieta v „korona“ kríze, ľudia majú strach o svojich blízkych o tých najslabších, seniorov a chorých, no možno ešte viac majú obavy o svoju prácu a živobytie. V tomto šialenom období strachu a neistoty naša spoločnosť zaregistrovala výskyt COVID 19 v marginalizovaných rómskych komunitách. Vláda veľmi rýchlo a rázne začala tento problém riešiť [...]

Cigánsky teror vo Važci? ??

19.12.2019

Je tesne pred Vianocami a ja sedím nad compom a vidím tú kampaň v médiách o prípade, ktorý sa odohral vo Važci 11.12.2019, kedy skupina miestnych Rómov z osady napadla človeka, bez zjavného dôvodu a dopustila sa na ňom násilia. Toľko správa z médií, ktorú celé Slovensko prijalo ako fakt, ktorý dosvedčuje, že Rómovia nerobia nič iné len napádajú slušných [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 301261x
Priemerná čítanosť článkov: 6025x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy