Založ si blog

Kto seje vietor…

Nepokoje v Aténach

Grécko sa zmieta v štrajku!!!

Globálna kríza Kapitalizmu....

Leto nie a nie prísť a tak po baktérii e-coli, ktorá zničila španielskych poľnohospodárov k nám došiel aj druhý grécky bankrot. Európa sa snaží zachrániť potápajúcu sa grécku loď. Pravicový ekonómovia, ktorí sú platenou hlásnou trúbou kapitalizmu sa už poponáhľali a grécka kríza im opäť poslúži, ako dôvod na ďalšie okliešťovanie sociálnych výhod pracujúcich v celej EÚ. Veľkokapitalisti sa kríze tešia, lebo kríza im prinesie nové zisky, vyžmýkajú všetky štátne fondy a verejné financie odôvodňujúc to pokračujúcou krízou. Držiac sa svojich starých receptov, keď príde k najhoršiemu rozpútajú ďalšiu vojnu tak, ako to urobili už niekoľkokrát spomeniem len obidve svetové vojny, kórejskú vojnu, Vietnam, Irak. Pracujúci sú vystrašení krízou a tak v strachu o svoje miesto, na ktoré čaká armáda nezamestnaných sú poslušní otroci, ktorí drú aj za minimálne mzdy. Kapitál jasá, už niet strašiaka socializmu za hranicami, takže niet dôvodu pre sociálne výhody robotníckej triede. Rok čo rok sa presviedčame o postupnom okliešťovaní sociálneho postavenia pracujúcich, zvyšovanie nezamestnanosti. Teraz padlo Grécko, kritická situácia je v Portugalsku, Írsku či Španielsku. Kapitalizmus nadobudol svoju najagresívnejšiu podobu, aby sa odpútala pozornosť od domácich problémov tak sa rozpúta vojna v severnej Afrike, na blízkom východe a stádo si nechá poslušne vymyť mozgy. Veľkokapitalisti si žijú v neuveriteľnom prepychu zatiaľ čo celý svet živorí a zmieta sa v kríze. Všetci uvedomelí ľudia si kladú otázku kde to všetko povedie? Veľká kríza na Wall Street viedla k druhej svetovej vojne, kde nás privedie táto kríza? No platí staré známe kto seje vietor, bude žať búrku….Pýtam sa, nebolo by logické ak kapitalisti nedokážu viesť svoje podniky, banky, nemal by nastúpiť štát a začať s vedením týchto ekonomických inštitúcii vo svojej správe? Nemali by pracujúci tohto sveta povedať kapitalizmu svoje STOP, keďže tento systém nefunguje, je nehumánny, neekologický a stojí na vykorisťovaní celého sveta hŕstkou veľkokapitalistov. Nemala by skončiť vláda trustov, ktoré v skutočnosti vládnu a svetu ponechávajú len ilúziu o parlamentnej demokracii a vláde ľudu. Alebo si myslíte, že v tomto štáte skutočne vládne ľud? Ja teda tento pocit vôbec nemám. Otázka znie, čo s tým????

 

 

 

 

 

 

Braňo Oláh.

Dohryzení potkanmi, pijúc vodu z potoka, hor sa k svetlým zajtrajškom

30.07.2022

Na Slovensko konečne dorazil dážď a tak skončilo jedno z najhorších období sucha, aké sme zažili. Táto správa určite okrem všetkých ostatných špeciálne musela potešiť obyvateľov Richnavy, ktorí v čase najväčších horúčav boli odkázaní na prídel vody 2l na osobu a deň. Neviem, ktorý génius vypočítal, že dva litre vody v čase horúčav postačia pre osobu [...]

Skutok sa stal!

03.05.2020

Svet sa zmieta v „korona“ kríze, ľudia majú strach o svojich blízkych o tých najslabších, seniorov a chorých, no možno ešte viac majú obavy o svoju prácu a živobytie. V tomto šialenom období strachu a neistoty naša spoločnosť zaregistrovala výskyt COVID 19 v marginalizovaných rómskych komunitách. Vláda veľmi rýchlo a rázne začala tento problém riešiť [...]

Cigánsky teror vo Važci? ??

19.12.2019

Je tesne pred Vianocami a ja sedím nad compom a vidím tú kampaň v médiách o prípade, ktorý sa odohral vo Važci 11.12.2019, kedy skupina miestnych Rómov z osady napadla človeka, bez zjavného dôvodu a dopustila sa na ňom násilia. Toľko správa z médií, ktorú celé Slovensko prijalo ako fakt, ktorý dosvedčuje, že Rómovia nerobia nič iné len napádajú slušných [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 50
Celková čítanosť: 302446x
Priemerná čítanosť článkov: 6049x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy